HFSlogo2.jpg
Quinoa & tomatgryte med vegetarburgere

Quinoa & tomatgryte med vegetarburgere

Innlegget er sponset, og laget i samarbeid med "Hoff - Liv Laga", en serie med ferdige vegetarburgere som du finner i frysedisken, og som gjør det enkelt å velge mer vegetarisk i hverdagen. 

Da jeg fikk forespørsel om jeg ville lage en oppskrift med en ny serie ferdige vegetarburgere fra Hoff, var jeg ikke vanskelig å be. Selv om jeg i prinsippet heier på at vi skal lage mest mulig av maten vår fra bunnen av, mener jeg det er VELDIG lov med enkle løsninger på travle dager. At det kommer flere vegetariske tilbud på markedet, som gjør det enklere for alle å velge flere vegetariske middager, er rett og slett helt tipptopp!

Burgerne kommer i to ulike varianter; en "Vegetarburger original", med smaker inspirert av det meksikanske kjøkken, og en "Vegetarburger ost og tomat" med italienske smaker. Jeg har laget en oppskrift med den italienskinspirerte varianten, for å illustrere et forslag til bruksområde. Burger kan nemlig være mer en fyll mellom brød (tips!!).

Burger er nok en rett de aller fleste har et forhold til, og for mange er nok burger ekvivalent med kjøtt. Det mener jeg at det ikke er noe grunn til. Jeg har forsøkt meg på flere veggisburgere selv (sjekk arkivet), og det blir som regel digg. Men, jeg har til gode å lage en burger som har sprø skorpe, perfekt konsistens og tåler og legges på grillen. Burgerne fra Hoff er rett og slett innmari digge på både smak og konsistens, og jeg må ærlig innrømme at de er bedre enn noen vegetarburger jeg har klart å lage selv (og du sparer mye tid!).

Den italienske varianten jeg testet er laget av poteter, brune linser, soltørket tomat, kikertmel, krydder og ost. Burgerne er glutenfrie, men inneholder melk og egg. Næringsinnholdet er også tipptopp, med godt innhold av protein (10,4g per burger). Dette er helt klart et produkt jeg kommer til å kjøpe igjen - endelig har jeg et lettvint veggisalternativ å slenge på grillen i sommer! Spis burgerne med klassisk tilbehør, i wrap eller pitabrød, på brødskiva, sammen med grønnsaker for et rask og enkelt måltid, eller gjør som jeg har gjort: ha biter av burger som erstatning til kjøtt i en klassisk tomatgryte! DIGG!

Quinoa & tomatgryte med vegetarburgere

2 porsjoner

1 gul løk
2 fedd hvitløk
1/2 rød chili
10 cherrytomater
1/2 paprika
1 ts provencekrydder / oregano
1 ts honning
1 ss eplesidereddik
olje til steking

1 dl grønnsaksbuljong (og evt en klunk rødvin for ekstra smak!)
400 g hakkede tomater
2 stk gulrot i småbiter

2 stk Hoff Liv Laga vegetarburgere

TILBEHØR / TIL SERVERING:
1,5 dl quinoa
fetaost
fersk persille

TIPS:
Tomatgryte med burgere passer også supert som tilbehør til både pasta/spaghetti, ris, couscous og byggryn.

Stek finhakket løk, hvitløk, chili og krydder blankt i litt olje. Tilsett tomater, paprika, honning og eddik og surr videre. Tilsett evt en klunk rødvin nå, hvis du skulle ha noen rester stående, og ca en dl vann/grønnsaksbuljong. Finhakk gulrøttene i små biter, og tilsett gulrot og en boks hakkede tomater til gryta. La det hele småkoke på svar varme i ca 30 minutter.

Varm burgerne på en plate i ovnen, på 200 grader i 15-20 minutter. Kok quinoa i dobbel mengde vann (eller annet tilbehør). Når burgerne er gjennomvarme skjærer du dem i biter, som du så vender inn i tomatgryta. Gjør dette rett før servering, så unngår du at burgerbitene mister all crunch. Spar gjerne noen biter til å drysse på toppen, for litt ekstra crisp! Fordel quinoa og tomatgryte i to skåler. Litt naturell fetaost og finhakket bladpersille smaker nydelig på toppen. God middag! 

Vegetarburgerne til Hoff finner du i frysedisken hos de aller fleste matbutikker, sjekk ut produktene her og her.

nav.pagination {display;}
Saftig bananbrød med havre

Saftig bananbrød med havre

Indisk daal med søtpotet & kikerter

Indisk daal med søtpotet & kikerter