HFSlogo2.jpg
Indisk daal med søtpotet & kikerter

Indisk daal med søtpotet & kikerter

Oppskriften er laget i samarbeid med Råvarene, en zero-waste kolonial i Skostredet i Bergen.

 Denne indiskinspirerte gryta likner nok veldig på noe jeg har laget før (sjekk ut denne og denne), men det er rett og slett fordi jeg veldig ofte lager middager som dette i vinterhalvåret. Jeg liker å variere med ulike typer linser, bønner og grønnsaker. På den måten kan du lage mange ulike gryter med utgangspunkt i samme grunnoppskrift. En god krydderblanding utgjør basen for en god gryte. Denne gangen brukte jeg en digg, indisk krydderblanding (sambar masala) fra Råvarene. Du kan også fint lage din egne indiske krydderblanding, se tips under. Gryta ble en helt oransje/rød variant, men du må selvfølgelig gjerne tilsette grønnsaker med andre farger også (erter, blomkål, brokkoli, spinat etcetc). Gryta kan serveres alene med litt god topping, eller med ris, quinoa eller naanbrød (dette for eksempel) ved siden av. TIPS: Lag mye, for dette er perf restemat og putte i fryseren eller varme opp noen dager senere. 

Hjemmelaget indisk krydderblanding (ala garam masala)

1 ss karri
1 ss chillipulver
1 ss tørket koriander
1 ss spisskummin
1 ss gurkemeie
1 ts pepper
1 ts kardemomme
1 ts kanel
1 ts muskat
1 ts nellik

Indisk daal med søtpotet & kikerter

4 porsjoner

2 gule løk
4 fedd hvitløk
1 rød chilli
3 cm fersk ingefær
1 god ss indisk krydderblanding (jeg brukte Sambar fra Råvarene)
olje til steking

1 ts honning
1 ss eplesidereddik
300 g ferske cherrytomater (evt en boks hermetiske)
3 dl tørre røde linser
1 stor søtpotet
1 boks hakkede tomater
ca 5 dl grønnsaksbuljong
1 boks kikerter
ca 3 dl kokosmelk

Topping:
Ferske krydderurter (koriander, persille)
Yoghurt naturell
Ristede sesamfrø
Avocado
Salt / pepper

Finhakk løk, hvitløk, chilli og ingefær og stek det i olje og krydder til mykt. Tilsett honning, eddik og tomater og stek litt videre til tomatene har gitt fra seg væsken. Ha så i linser, biter av søtpotet og hakkede tomater + grønnsaksbuljong. La det hele småputre i ca 20 minutter, til linsene og søtpoteten er myke og gryta har tyknet. Ha så i kikerter og kokosmelk (smak til så gryta blir passe sterk/mild etter din smak) og varm opp til kokepunktet. Server med ønsket tilbehør. 

nav.pagination {display;}
Quinoa & tomatgryte med vegetarburgere

Quinoa & tomatgryte med vegetarburgere

Croque madame (ala ostesmørbrød med egg)!

Croque madame (ala ostesmørbrød med egg)!