HFSlogo2.jpg
Saftig bananbrød med havre

Saftig bananbrød med havre

Dette er faktisk noe av det bedre jeg har fått til på en stund! Bananbrød er en klassiker som jeg har delt oppskrift på før (her og her), men dette er nok en enda mer tradisjonell og original variant. Perf bruk av overmodne bananer! Tilsett gjerne hakkede valnøtter også, hvis du vil det - jeg holdt det helt plain denne gangen. Brødet smaker godt alene, men blir ekstra digg med et godt lag smør, peanøttsmør eller ost. Perfekt til både frokost, mellommåltid og kaffekosen!

Bananbrød med havre

1 brødform

3 stk godt modne bananer + 1 til pynt
2 dl yoghurt naturell
50 g smør
3 egg

3 dl havremel
1 dl fint mel (jeg brukte spelt)
1 krm salt
1 krm vanilje (frø fra stang)
1 god ts kanel
1 ts kardemomme
1 ts bakepulver

Mos bananene med en gaffel, og vend inn egg, smeltet smør og yoghurt. Rør så inn alle tørre ingredienser til du har en relativt flytende røre. Hell røra over i en smurt form, og topp med en banan delt i to på langs og et dryss kanel. Stek nederst i ovnen på 180 grader i 40-50 minutter. Avkjøl og nyt! Holder seg fint i kjøleskapet i opptil en uke.  

nav.pagination {display;}
Byggotto med grønnkål & lilla søtpotet

Byggotto med grønnkål & lilla søtpotet

Quinoa & tomatgryte med vegetarburgere

Quinoa & tomatgryte med vegetarburgere