HFSlogo2.jpg
Saftig krydderkake med banan & blåbær

Saftig krydderkake med banan & blåbær

Denne oppskriften er basert på favoritten bananbrød, men her får du den i kakevariant! Toppet med blåbær for en sommerlig utgave. Jeg er sikker på at det blir helt nydelig med feks både bringebær, solbær, eple eller rabarbra også, for ikke å nevne hakket sjokolade! Bruk det du har. Server alene, eller med is/yoghurt/kesam. 

Saftig krydderkake med banan & blåbær

1 stor, rund kakeform (ca 25 cm i diameter)

2 modne bananer
4 egg
150 g smør, smeltet
3 dl yoghurt naturell

4 dl havregryn
1 dl mandler
2 dl fint mel
1,5 dl sukker eller honning (jeg brukte brunt sukker)
1 ss bakepulver
1 ss kanel
1 krm salt
1 ts kardemomme
1 krm ingefær
1 krm allehånde

125 g blåbær

Mal mel av havregryn og mandler. Vend sammen alle de tørre ingrediensene i en bakebolle. I en annen bolle moser du bananene med en gaffel, før du vender inn egg, smeltet smør og yoghurt. Vend så det våte inn i det tørre til du har en fuktig røre. Ha røra i en smurt kakeform og topp med blåbær. Du kan gjerne dytte noen av bærene litt ned i kaken, og la noen ligge helt på toppen. Stek kaken midt i ovnen ved 180 grader i 50-60 minutter.

nav.pagination {display;}
Nudelsalat med sesamlaks

Nudelsalat med sesamlaks

Spicy tomat- & sellerirotsuppe

Spicy tomat- & sellerirotsuppe