HFSlogo2.jpg
Grove rugscones med plomme & tranebær

Grove rugscones med plomme & tranebær

Når jeg har lyst på noe digg til lunsj en lørdag elle søndag, eller en annen dag jeg har litt tid, ender jeg veldig ofte opp med å slenge sammen scones av ulike typer. Det blir som oftest bare en blanding av de tørrvarene jeg har stående. Både 

superscones med rosiner og eplejuice

 og 

superscones med tranebær

 er gode eksempler på det, og denne varianten er nok ganske nært beslektet med dem. Disse sconesene fikk ett høstlig preg med ferske plommer, det var veldig vellykket. Meltype og tørket frukt kan du bare bytte ut med det du liker / har tilgjengelig / møtte ønske. Bruk gjerne rosiner i steden for tranebær / dadler, og valnøtter i stedet for solsikkekjerner. Her er det bare å slenge sammen det du har.

Grove rugscones med plomme & tranebær

6 stk

2 dl mel av malte mandler / hasselnøtter (jeg brukte en blanding)

2 dl havregryn

2 dl grovt rugmel

2 dl fint mel (spelt / hvete)

2 ts bakepulver

1 ts kardemomme

1 ss kanel

1/2 dl linfrø

1/2 dl solsikkekjerner

1 dl yoghurt naturell

1-2 dl melk

1/2 dl kokosolje (2ss) / solsikkeolje / smør

2 ss honning

1 ss tørkede tranebær

6 dadler

2 plommer

Mal mel av mandler / hasselnøtter. Vend sammen alle de tørre ingrediensene i en bolle. Smelt kokosolje / smør og bland sammen fett, melk, yoghurt og olje. Finhakk dadler og plommer, og ha det i den tørre blandingen sammen med tranebærene. Vend så det våte inn i det tørre. Juster med mer melk / mel til passe konsistens. Form en stor, flat sirkel og del den i 6 deler. Form hver del til ønskede scones og plasser dem på en bakeplate. Stek i ovnen på 220 grader i ca 15 min. Nytes gjerne med et godt syltetøy, eller ferske, varme, naturelle, rett fra ovnen, med en stor kopp god kaffe eller te. ENJOY.

nav.pagination {display;}
Raw kake m. cashew- & jordbærkrem

Raw kake m. cashew- & jordbærkrem

Kokosgrøt m. bokhvete, havre & chia

Kokosgrøt m. bokhvete, havre & chia