HFSlogo2.jpg
Raw kake m. cashew- & jordbærkrem

Raw kake m. cashew- & jordbærkrem

Plutselig var det 1. desember og første søndag i advent! Det feirer jeg ved å gi dere oppskriften på en kake som passer like godt jul som sommer. Denne oppskriften publiseres i dag til ære for fine Tiril, en av mine mest trofaste lesere og mest likesinnede foodie-venn! Jeg tenkte på deg når jeg laget denne, Tiril! Gratulerer masse med dagen din!!

Denne kaken er rett og slett ganske genial. Den er rå (altså ikke stekt), glutenfri og laktosefri, og i tillegg innmari enkel å lage. Den passer for de fleste, med andre ord (så lenge du ikke har nøttealergi, vel og merke..) Det florerer av diverse raw kaker på blogger rundt omkring, og jeg har lenge hatt lyst til å prøve meg frem til min egen variant. Her har jeg tatt utgangspunkt i diverse ulike oppskrifter og kombinert min helt egne utgave, som jeg må få lov til å si at ble innmari god. Det eneste du trenger er en god blender / foodprosessor, og så er det bare å prøve seg på herligheten.

Raw kake m. cashew- & jordbærkrem

En liten kakeform

BUNN

200 g mandler

100 g hasselnøtter

20 små dadler / 12 store medjool-dadler

en klype havsalt

2 ts kokosolje

1 ts kanel

1 ts kardemomme

Kjør alle ingrediensene til en smuldrete, fast masse i en sterk foodprosessor / blender. Press ut massen i bunnen av en kakeform. Det er en fordel å kle bunnen i formen med papir.

FYLL 1

250 g naturelle cashewnøtter, bløtlagt over natten

revet skall og saft av 1/2 sitron

revet skall og saft av 1/2 appelsin

2 ss honning

2 ss kokosolje

2 frossne bananer

Bland alle ingrediensene sammen i en sterk foodprosessor, til du får en jevn, glatt masse med kremaktig konsistens. Vend cashew-kremen utover kakebunnen.

FYLL 2

en frossen banan

en kurv jordbær

1 ss honning

Hvis du bruker frossne jordbær, tin dem lett og press ut litt av vannet. Ha jordbær og banan i blenderen og kjør til en jevn jordbærkrem. Vend jordbærkremen ut over cashew-kremen. Sett kaken i fryseren minst 2 timer før servering. Ta den opp ca 30 min før den skal serveres.

ENJOY.

nav.pagination {display;}
Superjulekuler: daddelkuler m. kokos & lakris

Superjulekuler: daddelkuler m. kokos & lakris

Grove rugscones med plomme & tranebær

Grove rugscones med plomme & tranebær