HFSlogo2.jpg
Superjulekuler: daddelkuler m. kokos & lakris

Superjulekuler: daddelkuler m. kokos & lakris

I og med at det har rukket å bli 6. desember alt, mens jeg har sittet med nesa godt plantet ned i eksamnsbøkene, tenkte jeg det var på tide å gi dere en litt julete oppskrift! Denne oppskriften kom til med utganspunkt i den kjente og kjære og veldig velbrukte 

sjokolade-daddel-konfektkuler

. Her byttet jeg ut sjokolade med lakrispulver, og tilsatte en god del andre supre godaker. Resultatet er supersunn eneri, som er perfekt å ha med seg som mellommåltid (eksamenssnacks / lesesalenergi anyone?), eller som et litt sunnere alternativ ved siden av alt det digge julegodiset vi skal spise fremover. Jeg hadde i litt tørkede morbær (mulberries), som er en type tørket ''superbær'', fullpakket med antioksidanter, fiber og protein. Men du kan fint bare droppe det, eller bruke tørket aprikos i stedet. Lakrispulver får du i utvalgte gode butikker, eller på helsekosten. Du kan gjerne bare bruke kakao i stedet, hvis du heller vil det. Godt blir det uansett, lover!

Superjulekuler: daddelkuler m. kokos & lakris

12-16 kuler 

16 små dadler / 10 medjool-dadler

2 ss morbær / 4 tørkede aprikoser

1,5 dl mandler

3 ss havregryn

3 ss tørket kokos

1 ss chiafrø / linfrø

1 klype salt

1 ss lakrispulver / kakao

1 liten ss kokosolje (cocosa)

Ha alle tørre ingredienser i en foodprosessor, og kjør alt til et fint mel. Tilsett morbær / aprikos, dadler og kokosolje, og kjør det hele til en jevn masse. Juster evt med litt kokosolje / vann til konsistensen er klissete nok til at du kan forme fine kuler. Press sammen kuler i ønsket str, og oppbevar kulene i en tett boks i kjøleskapet. Holder seg fint i et par uker. ENJOY!

nav.pagination {display;}
Pepperkakebrød m. søtpotet

Pepperkakebrød m. søtpotet

Raw kake m. cashew- & jordbærkrem

Raw kake m. cashew- & jordbærkrem