HFSlogo2.jpg
Kokosgrøt m. bokhvete, havre & chia

Kokosgrøt m. bokhvete, havre & chia

Når vinteren nærmer seg og det begynner å bli kaldere ute, får jeg alltid lyst på litt lunere frokoster enn det jeg craver i sommerhalvåret. Når høsten snek seg innpå oss i september, ble kald kjøleskapsgrøt og frisk yoghurt + granola oftere og oftere byttet ut med ulike grøtvarianter. Som nevnt før går jeg aldri lei den gode gamle havregrøten, men for å få litt variasjon synes jeg det er gøy å eksprimentere med ulike typer korn / frø / nøtter og ulike melketyper, for å finne den perfekte grøten, og unngå at jeg blir lei.. Denne varianten ble til fordi jeg hadde litt kokosmelk til overs, som jeg gjerne skulle ha brukt. Og kokosgrøt høres jo ikke feil ut, gjør det vel? Bokhveten er en absolutt grøtfavoritt (

bokhvetegrøt

) , og fikk her følge med både havrefryn, linfrø og chiafrø, i tillegg til masse deilige krydder som gjorde den veldig spicy og god! Chiafrø kan helt fint droppes, eller erstattes med kun linfrø. Topping er alltid viktig, bruk det du liker best! Jeg gikk for banan, klementin, bringebær, tørket kokos og hakkede mandler + masse kanel & akasie honning. Frokostsuksess.

Superfrokost: Kokosgrøt m. bokhvete, havre & chia

1 posjon

0,5 dl bokhvete

0,5 dl havregryn

1 ss linfrø

1 ss chiafrø

1 klype salt

1 ts kanel

1 ts kardemomme

1 krm tørket ingefær

1 krm ren vanilje (frø ra vaniljestang, kan fint droppes)

2 dl vann

1 dl kokosmelk

ønsket topping

Ha bokhveten i kjele med salt og vann, og la bokhveten småkoke alene i ca 6 min. Når bokhveten er blit myk og vannet er kokt inn, tilsett resten av ingrediensene og la det hele trekke på svak varme med lokket på i ca 10 min, til grøten har fått ønskelig konsisten. Server i skal med mye digg topping.

nav.pagination {display;}
Grove rugscones med plomme & tranebær

Grove rugscones med plomme & tranebær

Speltkanelboller m. appelsin- & daddelfyll

Speltkanelboller m. appelsin- & daddelfyll