HFSlogo2.jpg
Søtpotetrisotto m. spinat & sjampinjong + en sommerfresh salat!

Søtpotetrisotto m. spinat & sjampinjong + en sommerfresh salat!

En litt kald sommerkveld på hytta fikk vi lyst på noe som varmet, men samtidig var lett og sommerlig. Resultatet ble en fyldig og smaksrik risotto, servert med en superfresh og deilig sommersalat. Den lune og fyldige risottoen passet utmerket ved siden av en lett salat, men vil du ha et tyngre måltid passer det også fint som tilbehør til div kjøtt / fisk. Jeg synes dette var den perfekte vegetarrett, så vil anbefale deg å prøve akkurat denne komboen.

Søtpotetrisotto m. spinat & sjampinjong

4 pers

350 g aborioris

1-2 søtpotet, avh av str.

800 g vann / grønnsaksbuljong

100 g hvitvin

1 chilli

1 rødløk

3 fedd hvitløk

fersk rosmarin

4-6 sjampinjong

permesan

en god bunt fersk spinat (frossen funker også)

olivenolje

salt + pepper

Begynn med å skrelle søtpotet og dele den i biter, som du koker møre. Jeg hadde ikke grønnsaksbuljong, så jeg brukte kokevannet fra søtpotetene, spar i så fall på det. Finhakk hvitløk, løk og chilli, og stek det i olje i bunnen av en gryte. Tilsett biter av sjampinjong, og surr det i oljen. Tilsett ris og rør lett om. Spe på med hvitvin. Tilsett litt salt og pepper, og evt andre krydder etter ønske. La vinen koke inn, og spe vidre med buljong eller søtpotet-vann, etterhvert som risen suger opp vannet. Tilsett godt med fersk rosmarin, og rør inn fersk spinat. Når risen er mør, tilsetter du søtpoteten og en god del revet permesan etter smak. Smak til med mer salt og pepper.

Sommerfresh salat

3-4 pers

en liten pose blandet salat

1/2 honningmelon / Cantaloupe-melon

10 jordbær

en god neve pinjekjerner

1 avocado

1 mozarella-ost (125 g)

DRESSING:

3 ss olivenolje

2 ss mango-eddik (evt vanlig balsamico)

1 ts honning

salt+pepper

Del alt av grønnsker og frukt i biter, og vend sammen alt i en bolle med dressingen over. Topp med pinjekjerner. Smaker nydelig ved siden av risottoen, eller som sommerlig tilbehør til alt mulig annet!

God sommer!

nav.pagination {display;}
Sommertapas!

Sommertapas!

Sommersalat m. fetaost, jorbær & nektarin

Sommersalat m. fetaost, jorbær & nektarin